Revolutionerande släckar vätska

112Brand är en partner med 4Fire International i Danmark. 4Fire har utvecklat den helt unika brandsläckarvätskan, som kan släcka allt pulversläckaren kan och mer. Olje- och fettbränder släcks på rekordtid och flammar inte upp igen.

Vätskan

4Fire brandsläckare i internationell motorsport
4Fire vätskan har just godkänts i USA som leverantör av brandsläckare för

amerikansk motorsport. Och det är faktiskt lite av en prestation, som just nu. endast 4-5 leverantörer är godkända över hela världen för den amerikanska marknaden. Detta beror på de höga kraven de har för en släckvätska, och här är 4Fire International en av få godkända produkter.

Företaget Spa Design levererar brandsläckningssystem för internationell motorsport, inklusive IndyCar, NASCAR, etc. Och här används 4Fire-vätskan.

Text från Spa Design
"4Fire Universal är märkt som FireSense + och är ett mycket unikt och effektivt undertryckningsmedel. Det presenterar som ett skum och täcker allt det träffar, hjälper till att förhindra återinträde och kylning samtidigt. Men 4Fire Universal har snabba utsläppstider som ett gassystem. Och liksom gassystemen vi erbjuder är det icke-ledande till 1000 volt. Där 4Fire Universal skiljer sig från de andra två agenterna vi använder, är dess effektivitet att släcka litiumbatterier."

Varför 4Fire vätskan och inte pulver släckare?

Många människor skaffar en ABC-pulversläckare och räknar med att de är säkrade i samband med en brand. Men inte alla typer av bränder är bra för det. Frityr och fettbränder är förmodligen de farligaste bränderna du kan uppleva i ditt hem, och om du använder en pulversläckare kan den i vissa fall släcka branden. Men du kan också riskera att blåsa eld och olja ur pannan. Pulversläckare är utformade för att kväva elden, men kyl inte ner den. Och det finns en stor risk för att elden kommer att flamma upp igen.

Med en pulversläckare i huset som inte skakas var 6: e månad riskerar du att pulvret sätter sig och att brandsläckaren inte fungerar när en brand uppstår.

Försök att släcka oljebrand med en pulversläckare

Varför 4Fire vätskan och inte CO2 släckare?

En koldioxidsläckare kan inte användas på människor eftersom koldioxiden svalnar till -78 grader. Det är inte heller lämpligt för små utrymmen eller bilar, eftersom det kväver syre runt släckningsområdet. Dessutom kan det inte användas på glöd och är inte särskilt lämpligt för bränder i trä, textilier och papper. Trycket kan blåsa det brinnande materialet i olika riktningar så att elden sprider sig.

Mitt försäkringsbolag säger att en pulversläckare är bäst til min bil

Pulver har många nackdelar, men en av de största är att det har en frätande effekt på ledningar, metall, plast och många andra delar av din bil. Det innebär att en reparation tar mycket längre tid eller att din bil kommer att förklaras fullständigt förstörd i värsta fall.

112Brand-produkter skadar inte slangar, ledningar eller något annat du har i din bil. Dessutom är vätskan miljövänlig och efter en brand, så gäller det att bara rengöra det drabbade området och byta ut de brända delarna så är du på banan igen.

Fördelarna med 112 Brandsläckaren

  • Miljövänlig - biologiskt nedbrytbart
  • Skador inte människor
  • Kan användas på el upp till 1000 volt
  • För vanliga brännbara ämnen, brandfarliga vätskor, matolja och fetter