Vår brandsläckare har testats och godkänts enligt de strängaste kraven! - 2

Vår egenframställda vätska som används i våra produkter har nu godkänts för racing av SFI Foundation Inc. - amerikansk godkännare för bilracing, båttävling, traktor och drag race. FIA (Fédération Internationale de lAutomobile), som står bakom Formula klasserna, WEC* och WRC* och mycket annat inom motorsport, har redan genomfört de första testerna och vi ser fram emot att utöka samarbetet med många fler framöver.

SPA Technique säger

4Fire Universal är ett mycket unikt och effektivt släckmedel. Det presenterar som ett skum och täcker allt det träffar, hjälper till att förhindra återinträde och kylning samtidigt, och orsakar inga följdskador såsom pulver. 4Fire Universal har snabba utsläppstider som ett gassystem. Och liksom de gassystem vi erbjuder är det icke-ledande till 1000 volt. Där 4Fire Universal skiljer sig från de andra två agenterna vi använder är dess effektivitet att släcka litiumbatterier.

SPA FireSense+ powered by 4Fire / 4Fire 400 ml, 2 och 6 liter

Vad betyder det för privatpersoner och företag?

Här får du en brandsläckare som täcker de flesta behov i ett, och du slipper ha flera olika brandsläckare att välja mellan vid tillfälle av brand.

Det är viktigt att känna till skillnaderna på de olika brandsläckarna, både for privata och professionella. Alla vet kanske inte, att om man använder vatten eller fel brandsläckare för att släcka brinnande frityrolja/fett så kan det skapa en explosiv brand som snabbt är utom kontroll.

4Fire brandsläckare kan användas på

 • Fasta ämnen
 • Bensin, diesel och annat bränsle
 • Frityrolja/fett
 • El upp till 1000V
 • Lithium**
 • Människor
 • Och mycket mer

Generella fördelar

 • Tål minus 30 grader utan att vätskan fryser
 • Inga följdskador, som bland annat pulver kan medföra
 • Ingen risk, som på en pulversläckare där pulvret kan fälla/klumpa ihop sig så att den inte fungerar när den ska
 • Miljövänlig vätska
 • Universal brandsläckare som täcker de flesta brandtyper
 • EN3*** godkänd i hele EU

 

Då vätskan inte ger följdskador, som t. ex. en pulversläckare, och är mycket bättre för miljön, kan både racing, verksamheter och privatpersoner spara både tid och pengar på skadereparationer. Det är speciellt viktigt när det handlar om veteranbilar och specialbilar där en tömd pulversläckare i motorhuven kan sluta med en totalskadad bil.

Vi rekommenderar våra produkter till bilar, camping, hemmet, kontor, industri och mycket annat – till alla de ställen där man vill undvika följdskador, på t.ex. elinstallationer, elektronik, ytor, lackeringar och mycket annat, i tillfälle av brand.

Produktserien består av följande:

 • 400ml - 112 Brandsläckare som redan är godkänd för veteranbilar hos de flesta försäkringsbolagen i Danmark
 • 2 liter brandsläckare
 • 6 liter brandsläckare

 

Här kan du se hur effektiv vår vätska, när den kommer från vår minsta 112Brandsläckare på 400 ml.

 

Varför är en A-B pulversläckare inte lösningen?

Många blir rekommenderade en A-B pulversläckare av butiker, men då dessa bland annat inte kan släcka brinnande frityrolja/fett i en grill/ugn, samt tillför en massa skador på bland annat elinstallationer, ytor och mycket annat, som kan ge följder långt efter att skadan skulle åtgärdats. Därför ger en A-B pulversläckare inte varken den säkerhet eller lösning för de som vill ta hand om sina värdesaker då skadan kan förvärras och samtidigt ge större negativ miljöpåverkan.

 

Alla hem bör ha en plan för brandsäkerhet

Alla vet att brandsäkerhet är viktigt. Dock glömmer många dessvärre alltför ofta att förbereda sig för det värsta. Vi är alla duktiga på att försäkra våra hem, våra bilar och våra liv men när det kommer till brandsäkerhet ligger vi efter. Vår mission är att lära alla hur viktigt det är att vara rädda om oss själva och våra kära. Detta insåg flera familjer då 4Fire International tillsammans med ett försäkringsbolag utförde en kampanj i samarbete med 12.800 hem. Alla fick en 400ml 112 Brandsläckare och minst 15 bränder kunde förhindras inom loppet av de första 6 månaderna.

 

Här görs FIA betatest för att släcka en brand i en dummy racerbil.

 

*WEC = World Endurance Championship, WRC = World Rally Championship

** Otrolig effektivt enligt SPA Technique och SFI Foundation test på lithium

*** EN3 = EU Brandsläckarstandard

 

Kontakta Jesper Lökke på jl@112brand.se för mer information, eller kontakta info@112brand.se som är förhandlare och agent i Sverige.